اندازهگیری فرصتهای سرمایهگذاری |
2-4-6 عوامل خارجی تأثیرگذار بر فرصتهای سرمایهگذاری
سرمایهگذاران آگاه بایستی از این واقعیت مطلع باشند که تصمیمگیری مربوط به سرمایهگذاری میتواند خسته کننده و درگیرساز باشد. با این حال، بدون توجه به فعالیتهای افراد، عوامل مشخصی در محیط سرمایهگذاری بر تمامی سرمایهگذاران تأثیر میگذارد. سرمایهگذاران باید این عوامل را در تمامی طول فرآیند تصمیمگیری سرمایهگذاری مد نظر قرار دهند .
جزییات بیشتر درباره این پایان نامه ها :
بررسی تاثیر مدیریت سرمایه در گردش بر عملکرد شرکتها در بورس اوراق بهادار تهران
2-4-6-1 عدم اطمینان
اولین عاملی که تمامی سرمایهگذاران باید مدنظر قرار دهند عدم اطمینان است. سرمایهگذاران با این امید داراییهای مالی را می خرند که انتظار دارند در طول چند دوره بعدی، بازده کسب کنند. این بازده را میتوان پیش بینی کرد، اگر چه ممکن است بازده پیش بینی شده محقق نشود. واقعیت این است که بازده یک سهام و ریسک آن را میتوان پیش بینی کرد ولی آنچه که در واقعیت رخ میدهد ممکن است با میزان بازده پیش بینی شده متفاوت باشد .
فرصتهای سرمایهگذاری آمیخته ای است از علم و هنر. برای نیل به موفقیت در امر سرمایهگذاری باید تصور کنیم که چه چیزی امکان دارد رخ دهد. ما در خصوص وقایع گذشته آگاهی داریم ولی نمیتوان گفت که گذشته دوباره تکرار خواهد شد.
اگرچه آینده با عدم اطمینان همراه است ولی این عدم اطمینان قابل مدیریت است و با استفاده از فهم اساسی سرمایهگذاری، سرمایهگذاران میتوانند هوشیاری لازم جهت مدیریت عدم اطمینان را کسب کنند. بعلاوه، سرمایهگذاران میتوانند با کمک تکنیکها و ابزارهایی که وجود دارد تصمیمات بهتری را اتخاذ کنند. اگر چه استفاده از این تکنیکهای جدید، پیچیده به نظر میرسد با این حال میتوانند بینش جدیدی را در خصوص فرآیند تصمیمگیری ارائه کنند .
2-4-6-2 عرصه سرمایهگذاری جهانی
امروزه سرمایهگذاران بیش از هر زمان دیگری باید در خصوص سرمایهگذاری نسبت به مفهوم جهانی آن توجه کنند. اگر چه در سالهای قبل توجه چندان زیادی به سرمایهگذاری خارجی نمیشد ولی امروز با تشکیل بازارهای جهانی و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری، سرمایه گذاران خودشان را محدود به بازارهای داخلی نمیکنند. چرا که شما میتوانید از طریق سرمایهگذاری خارجی، بازده خود را افزایش و یا ریسک خود را کاهش دهید. باید خود را محدود به فرصتهای داخلی یک کشور نکنید.
بازارهای خارجی به سرعت پیشرفت میکنند برای مثال، بازار ژاپنی ها یکی از سه بازار سهام بزرگ در جهان است که با توجه به قیمت سهام و حجم معاملات دارای درجات مختلفی است. بازار اروپای غربی از وسعت زیادی برخوردار بوده و راه حلهای مختلفی را به سرمایهگذاران ارائه میکنند. بازارهای آسیایی مانند بازارهای سنگاپور، کره، مالزی و تایلند نیز به سرعت شکل گرفته اند. در این میان کشورهای آمریکای جنوبی نیز از توان بالایی برخوردار شده اند به طوری که در سال 1990 برخی از سهام های بازار سهام مکزیک به صورت معمولی در میان سرمایهگذاران آمریکایی مورد معامله قرار میگرفت.
سرمایهگذاران به سه دلیل به سرمایهگذاری خارجی روی می آورند: اول برای اینکه درآمد حاصل از سرمایهگذاری بالا است. دوم اینکه، نرخ بازده اوراق بهادار خارجی بیشتر از بازارهای داخلی است. بنابراین سرمایهگذاران از طریق سرمایهگذاری خارجی میتوانند به نرخ بازده بیشتری دست پیدا کنند. سوم اینکه، سرمایهگذاران از طریق سرمایهگذاری در اوراق بهادار کشورهای خارجی باعث تنوع سهام خود و کاهش ریسک سرمایهگذاری خود میشوند. برای مثال وقتی بازار سهام داخلی ضعیف عمل میکند سرمایهگذاران میتوانند از طریق تشکیل پرتفیلو در بازار سهام خارجی شرکت کنند و عملکرد ضعیف بازار سهام داخلی را جبران نمایند (تهرانی و نوربخش، 1382).
2-4-6-3 راهبرد تشکیل پرتفوی سرمایهگذاری
به منظور تشکیل پرتفوی و انتخاب سهام یا داراییهای تشکیل دهنده سبد سرمایهگذاری، سرمایهگذار با تصمیمگیری در دو مرحله به قرار زیر روبرو است :
تشخیص و انتخاب نوع داراییهای مورد نظر برای سرمایهگذاری ( سهام، اوراق قرضه، زمین و مستغلات و…).
انتخاب فرصتهای سرمایهگذاری مختلف از میان انواع داراییهای انتخاب شده و میزان تخصیص منابع .
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1399-01-31] [ 08:57:00 ق.ظ ]
|