اخیرا افزایش انبوه جمعیت سالمندان تبدیل به یکی از موضوعات بحث بر انگیز قابل توجه جوامع بشری شده است <<سالخوردگی >> روند تغییرات تدریجی و بی چون و چرایی است که به نوبه خود مشکلات فراوانی را بهمراه دارد. زندگی افراد سالمند با توجه به عواملی نظیر سن، جنسیت ، نژاد  ،وضعیت تاهل متفاوت است. اکثریت افراد بالای ۶۵ سال تنها زندگی میکنن و در این میان   خانومها درصد  بیشتری به خود اختصاص داده اند . ۸۰ درصد از سالمندان حداقل یک بیماری مضمن دارندو  ۵۰درصد از انها در انجام برخی امور روزانه خود ناتوان هستند. بد نیست بدانید که بیماریهای مضمن دلیل ۷۰درصد از مرگ و میر را در سنین بالای ۶۵ سال محسوب میشوند. ازجمله مشکلات عدیده ای که بعنوان خطر جدی برای زندگی سالخوردگان محسوب میشود میتوان به مواردی نظیر ناتوانی جسمانی   ،تنهایی و بیماریهای مضمن اشاره کرد(ازموده،۱۳۸۸٫).
امار و ارقام حاکی از این مطلب هستند که  جمعیت سالمند جهان روز به روز در حال افزایش است . طبق براورد های اخیر کار شناسان پیش بینی میشود که از سال ۱۹۹۶تا  ۲۰۲۵ میزان افراد سالخورده ۶۵ سال به بالا  ۱۷درصد به ۸۲ درصد برسد. همچنین تا ۲۰۲۵ ا یتالیا و ژاپن بیشترین تعداد سالمند جهان را در خود جای میدهند که تقریبا یک   سوم از کل جمعیت این کشورها را به خود اختصاص میدهد. همچنین کشورهای در   حال توسعه   نظیر چین و هند که دارای بالاترین   جمعیت هستند بسته   به میزان جمعیت همچنان دارای بیشترین تعداد سالمند خواهند بود . همچنین انتظار میرود تا سال  ۲۰۲۰ قریب به یک میلیاردسالمند در سراسر جهان وجود داشته باشند که بیشتر انها در کشورهای در حال توسعه زندگی خواهند کردتا توسعه یافته . (فیروز بخت،۱۳۸۶).

جزییات بیشتر درباره این پایان نامه :

 

 پایان نامه : اثربخشی معنا درمانی گروهی بر کیفیت زندگی وتغییرسبک دلبستگی ناایمن

 

 

 

نگرش ما به سالمندان:

این روزها شاهد بی توجهی های زیادی به سالمندان هستیم. پس از جنگ جهانی دوم مهاجرت افراد به کشورهای دیگر افزایش پیدا کرده و   همین مسئله  باعث از هم  گسیختگی بنیان  خانواده ها شده است. سالخوردگان به عنوان اعضای از کار افتاده ی خانواده محسوب میشوند و خانواده ها ترجیح میدهند که انها را به مراکز نگهداری از سالمندان منتقل کنند. در گذشته افراد مسن تحت حمایت ۱۰۰% خانواده ها بودند وجوانتر ها در همه زمینه ها به انها کمک میکردند. اما ناگهان این حمایت از طرف خانواده به کلی از میان رفت  و این امر چیزی جز تنهایی فقر و بیماری را برای سالمندان به همراه نداشت.برخی از جوانان افراد سالمند را به طور کلی از نسل بشر جدا می کنند و معتقدند که چون کهن سالان نمی توانند عاشق شوند ، کار کنند، و زندگی جنسی پر باری را داشته باشند ، تنها به عنوان بار اضافه ای بر دوش جامعه محسوب میشوند.)جوهنسون[۱]، ۱۹۹۷٫).

عوامل موثر بر کیفیت زندگی از دیدگاه فرانس:

*خانواده

*وضعیت اقتصادی و اجتماعی

*وضعیت روحی و روانی

*وضعیت سلامت و بیماری

باید دانست که اولین اثر بیماری بر عملکرد شخصی است و سپس اثرات روانی داشته و به دنبال ان سلامت عمومی و عملکرد اجتماعی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد کیفیت زندگی سه بعد عمومی رابطه.، تجربه و زمان را به هم پیوند میدهد.

رابطه : شامل مولفه فامیل ،گروه های اجتماعی،چارچوب فرهنگی و سیاسی و خود فرد است که وضعیت فرد در رابطه با فامیل و گروه های اجتماعی از همه شناخته تر شده استو این دو دارای نقش حمایتی بسیار مهمی می باشند چارچوب فرهنگی   و سیاسی مولفه ای است که هم بر   روی فرد و هم بر روی فامیل و گروه های اجتماعی تاثیر می گذارد.

زمان:بطور عمده بیانگر وضعیت موجود میباشد تجارب زندگی و سابقه ی بیماری ها هم در کنار یکدیگر قسمت دیگر این بعد را تشکیل میدهند.  و نیز انتظاراتی که ممکن است فرد از اینده ی دور داشته باشد بر روی این بعد اثر می گذارد این بعد به پویایی کیفیت زندگی هم اشاره دارد.

تجربه: سومین و مهمتریت بعد میباشد شامل ایمان، عقاید و باور های اخلاقی،وضعیت اقتصادی و اجتماعی، حوزه ی بین فردی و نحوه ی ارتباط با خویشاوندان و دوستان و الگوی مهارتهای اجتماعی افراد می

دانلود پایان نامه

 

باشد. حوزه ی روانی مثل نحوه ی برخورد با هیجانات و مهارت ارتباط   دادن بین ادراک و تجربیات و انگیزه ی افراد جهت حفظ سلامت فردی و نیز اگاهی از شرایط بدن که شامل وجود علایم بیماری و درد قابل ملاحضه ، ظرفیت روحی و عملکرد اعضای بدن می باشد .هر کدام از ابعاد و اجزای مذکور در شکل گیری قضاوت   فرد از کیفیت زندگی   اش نقش مهمی را ایفامی کند. (سارافینو،۲۰۰۲،ترجمه میرزایی،۱۳۸۷٫).

دلبستگی :

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...