نسبتهای سرمایهگذاری |
نسبت بازده سرمایه گذاری، ارتباط بین سود آوری و سرمایه گذاری واحد انتفاعی را نشان می دهد. به این نسبت بازده دارایی نیز گفته می شود. در این گروه از نسبت های سودآوری، کارایی و بازدهی استفاده از سرمایه گذاری سنجیده می شود.
مهمترین نسبتهای سرمایه گذاری عبارتند از: بازده حقوق صاحبان سهام(ROE)، سود هر سهم(EPS)، بازده سهامداران عادی(ROCE)،سود نقد هر سهم(DPS)،بازده دارایی یا سرمایه(ROA).
نسبتهای سرمایهگذاری بر دو نوع هستند یکی نسبتی که به وسیله آن میزان سرمایهگذاری در دارایی ثابت سنجیده میشود و دیگری نسبتهایی که رابطه منابع مالی مورد استفاده واحد تجاری را از لحاظ بدهیهای جاری و بلندمدت با ارزش ویژه تعیین و ارزیابی میکند و در واقع نحوه ترکیب آنها را بررسی مینمایند. معمولا شرکتهای تعاونی عمدتا منابع خود را در داراییهای جاری سرمایهگذاری میکنند حتی در محل خود شرکت تعاونی که عمدتا استیجاری است. بنابراین جز اول تحلیل که مبتنی بر داراییهای ثابت است در شرکتهای تعاونی کاربرد ندارد.
جزییات بیشتر درباره این پایان نامه :
پایان نامه رابطه بین قابلیت های بازاریابی و عملیاتی با عملکرد مالی
2-2-3-5- نسبت پوشش
داراییهای یک شرکت، پشتوانه بدهیهای آن شرکت و نیز معیار بسیار مفیدی برای نسبت پوشش است. با وجود این، همه داراییها و تعیین پوشش مورد استفاده قرار نمیگیرند. داراییها غیر قابل قبول که معمولا مورد پذیرش نهادهای نظارتی قرار نمیگیرند، شامل تجهیزات، مانده حساب نمایندهها و اوراق بهادار غیرقابل فروش در بازار می باشند. این نسبت باید بزرگتر از 521 درصد باشد (صفوی، فلاحتی، 1386).
2-2-3-6- نسبتهای اهرمی
نسبتهای اهرمی توانایی شرکت برای انجام تعهدات کوتاه مدت و بلندمدت را نشان میدهند (ارتوگرال و کاراکاساگلو[1]،2009). نسبتهای اهرم مالی میزان کلی بدهیهای شرکت را اندازه میگیرند. این نسبت از طریق مقایسه هزینه های ثابت و سود (از صورتحساب سود و زیان) یا با ارتباط دادن بدهیها به حقوق صاحبان سرمایه (از ترازنامه) محاسبه میشوند.
مهمترین نسبتهای اهرم مالی عبارتند از: نسبت بدهی، نسبت کل بدهی، نسبت بدهی به ارزش بازار سهام، نسبت پوشش هزینه های ثابت.
نسبتهای اهرمی تامین نیازهای مالی از طریق ایجاد بدهی را نشان میدهد. در واقع این نسبتها تعیین می کنند که شرکت تا چه حد نیازهای مالی خود را از منابع دیگران تامین نموده است. در واقع نسبتهایی که ترکیب سرمایه از بدهی شرکت را نمایان میسازد یعنی نشان میدهد شرکت چه مقدار از نیاز مالی خود را با وام جبران نموده است را نسبتهای اهرمی میگویند موضوع تاثیر اهرم مالی بر هزینه سرمایه شرکت از جمله موضوعات مورد توجه در مدیریت مالی است. توجه اصلی این مبحث به این سوال معطوف است که: آیا شرکت میتواند از طریق متنوع ساختن منابع تامین مالی، هزینه سرمایه خود را تحت تاثیر قرار دهد؟ این موضوع برای نخستین بار در سال 1958 توسط میل و مودیلیانی مطرح شد. آنها پس
از مطالعه و پژوهش به این نتیجه رسیدند که ارزش شرکت مستقل از اهرم (ساختار سرمایه) است (کلارک و همکاران، 1990).
در تعریف اهرم مالی 2 رویکرد داریم:
الف- رویکرد سود و زیانی
که به بررسی رابطه بین سود قبل از بهره و مالیات و سود هر سهم میپردازد و در واقع درجه اهرم مالی نشاندهنده درصد تغییر در سود هر سهم در ازای یک درصد تغییر در سود قبل از بهره و مالیات است.
ب- رویکرد ترازنامه ای
در این رویکرد دو تعریف برای اهرم مالی قایل شده اند:
نسبت بدهی به کل دارایی ها
نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام (خوش طینت و فلاح جوشقانی، 1386).
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1399-01-31] [ 08:29:00 ق.ظ ]
|